x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Invadarea Ucrainei de către Rusia va afecta GRAV economia UE

Invadarea Ucrainei de către Rusia va afecta GRAV economia UE

20 Ian 2022   •   17:11
Invadarea Ucrainei de către Rusia va afecta GRAV economia UE

Dincolo de implicațiile geopolitice ale invadării Ucrainei de către Rusia, și economia UE va fi grav afectată. Prețurile carburanților au explodat. 

Într-o Europă deja afectată de inflația generată de scumpiri masive la energie, costul carburanților a ajuns la maximul ultimilor 7 ani. Așa că analiștii estimează că prețul petrolului ar putea ajunge la 100 de dolari barilul, scrie CNN.

Motivul se regăsește în faptul că Rusia, pe lângă resursele de gaze naturale, este al doilea producător mondial de petrol după SUA, iar conductele de transport spre Occident trec prin Ucraina.

Prețul gazelor au crescut alarmant în toamna anului trecut ca urmare a limitării furnizării acestora de către Gazprom, în contextul nemulțumirii Kremlinuluui că SUA forțează Germania să nu dea undă verde gazodutului NordStream2. 

Astfel că, pe fondul tensiunilor tot mai crescute între NATO și Rusia, care fac tot mai probabilă o invazie în Ucraina, sancțiunile dure care vor urma din partea Statelor Unite vor pune serios în dificultate economiile statelor UE. 

 

 

×
Subiecte în articol: ue Rusia sua ucraina