x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Invazia șobolanilor îngrozește parizienii: străzi pline cu gunoaie după protestele uriașe

Invazia șobolanilor îngrozește parizienii: străzi pline cu gunoaie după protestele uriașe

de Redacția Jurnalul    |    12 Mar 2023   •   06:20
Invazia șobolanilor îngrozește parizienii: străzi pline cu gunoaie după protestele uriașe
Sursa foto: Hepta

Străzile pariziene sunt pline de gunoaie, iar autoritățile se tem de o invazia a șobolanilor după grevele care au dat peste cap serviciul de salubrizare din Paris.

Protestele din Paris față de reforma pensiilor din ultimele săptămâni au afectat serviciile de colectare a gunoiului din capitala Franței. Grămezi de deșeuri sunt așezate pe multe dintre străzile orașului, inclusiv pe cele aflate la câțiva pași de monumente precum Turnul Eiffel și Arcul de Triumf.

Aproximativ 4.400 de tone de gunoi așteptau să fie colectate, a declarat o purtătoare de cuvânt a Primăriei din Paris, potrivit CNN. Ea a spus că problema este un blocaj la incineratoarele de gunoi cauzat de greve. Practic, mașinile de gunoi nu au putut să ridice deșeurile în mare parte din oraș, deoarece nu au unde să le depoziteze.

Acumularea de gunoaie din Paris a stârnit îngrijorări legate de sănătate în rândul parizienilor. Primarii arondismentelor i-au cerut primarului Parisului, Anne Hidalgo, să angajeze furnizori privați de servicii deoarece este vorba despre „o chestiune de sănătate publică". De asemenea, edilii sunt îngrijorați de înmulțirea șobolanilor și de impactul asupra turismului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Invazia șobolanilor Pris gunoaie proteste