x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Învestirea lui William și Kate ca prinț sau prințesă de Wales nu vine cu o ceremonie specială

Învestirea lui William și Kate ca prinț sau prințesă de Wales nu vine cu o ceremonie specială

27 Sep 2022   •   19:08
Învestirea lui William și Kate ca prinț sau prințesă de Wales nu vine cu o ceremonie specială

William și Kate au efectuat marți prima lor vizită în Țara Galilor de când au fost numiți prinț și prințesă de Wales, în urma decesului reginei Elisabeta a II-a, o sursă afirmând pentru Reuters că nu există planuri ca aceștia să aibă o mare ceremonie de învestitură.

Cuplul regal s-a întors pe insula Anglesey, în largul coastei din nordul Țării Galilor, unde au locuit atunci când s-au căsătorit, iar William, acum moștenitor al tronului, a lucrat ca pilot de elicopter de căutare și salvare al Forțelor Aeriene Regale.

Ei au vizitat stația de bărci de salvare din Holyhead înainte de a se îndrepta spre Swansea, în sudul Țării Galilor, pentru a se întâlni cu voluntarii aflați la o biserică.

Biroul lor a declarat că cei doi soți au o afecțiune profundă pentru Țara Galilor și că vor petrece mai mult timp acolo în noile lor roluri, care au fost anunțate de tatăl lui William, Regele Charles al II-lea, în primul său discurs adresat națiunii după moartea Reginei.

Cu toate acestea, o sursă regală a declarat că nu există planuri pentru o ceremonie de învestitură similară celei fastuoase organizate pentru Charles în 1969 la Castelul Caernarfon.

Sursa a spus că, în schimb, se concentrează pe aprofundarea încrederii și a respectului poporului din Țara Galilor.

Fiul cel mai mare al monarhului și moștenitor al tronului este de obicei numit Prinț de Wales din 1301, când Eduard I a dat acest titlu fiului său, care s-a născut la Caernarfon, în nordul Țării Galilor.

 

(sursa: Mediafax)

×