Litoralul Marii Negre ar putea deveni Las Vegasul Europei. Un grup de cazinouri din "orasul luminilor" negociaza achizitionarea a doua terenuri pe litoralul Marii Negre si pregateste o investitie de pana la 35 de milioane de dolari in industria jocurilor de noroc.
Industria cazinourilor are un potential mare de dezvoltare in Romania. "Marii investitori americani nu au cum sa mearga in Grecia sau Croatia, unde deja turismul este dezvoltat si toate locatiile ocupate", spune Victor Jackovich, consilier de investitii, fost ambasador al SUA in Slovenia. "Avantajul cel mai mare este pozitionarea Romaniei: un stat european, viitor membru UE, foarte aproape de Turcia si Israel, unde jocurile de noroc sunt interzise. Pe langa cazinouri investitorii vor construi hoteluri, dar si terenuri de golf, de tenis, centre de distractie destinate familiei si centre SPA. Aceste investitii vor salva turismul estival, care este unul sezonier", a spus Jackovich, care a participat prin teleconferinta la dezbaterea "Turismul romanesc pe piata comunitara", organizata sambata de Romexpo si Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), sectiunea Comert-Turism. NEGOCIERI. "Jackovich reprezinta interesele unui grup de cazinouri din Las Vegas. Americanii au identificat deja doua terenuri si se afla in negociere cu proprietarii acestora, investitia ridicandu-se la 25-35 de milioane de dolari", ne-a declarat Dragos Seuleanu, vicepresedintele CCIR. El a precizat ca aparitia de cazinouri pe litoralul Marii Negre va duce la dezvoltarea zonei prin aparitia unui aeroport, dar si prin prelungirea activitatii hoteliere. Un alt avantaj este acela ca soldatii americani, deja prezenti la baza de la Kogalniceanu, vor fi atrasi de marcile pe care le stiu deja de acasa. Paradoxal, investitorii americani sunt multumiti de regimul fiscal, dar ar dori inasprirea legislatiei cazinourilor. "Stabilirea unor zone special dedicate jocurilor de noroc ar duce la o mai buna supreveghere a activitatii acestora, dar si la controlarea mai eficienta a acestei fabrici de bani care uneori ascunde imoralitate", a spus Seuleanu.
GASTRONOMIE
|
Bucataria romaneasca este un atu pentru dezvoltarea turismului romanesc. "Bucatarii romani castiga medalii de aur la concursuri internationale, dar atunci cand te duci la restaurant ti se serveste invariabil friptura cu cartofi prajiti. Tocmai cei care intra in contact direct cu turistii uita de ospitalitatea romaneasca", a spus academicianul Dan Berindei. "Prin programul desfasurat in parteneriat cu CCIR si Fundatia pentru Democratie, Cultura si Libertate, hotelierii si angajatii din turism merg la
cursuri in Germania si Franta, unde invata cum sa-si imbunatateasca oferta gastronomica. Turistii nu vin doar sa viziteze Romania, ci si sa savureze bucataria traditionala, iar atunci cand sunt multumiti lasa bacsisuri mai mari", a spus Thomas Achelis, director Achelis & Partner.
|
Citește pe Antena3.ro