x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Irak: 100 de adolescenţi au fost omorâţi cu pietre pentru că sunt emo

Irak: 100 de adolescenţi au fost omorâţi cu pietre pentru că sunt emo

11 Mar 2012   •   07:20
Irak: 100 de adolescenţi au fost omorâţi cu pietre pentru că sunt emo

Cel putin 14 tineri irakieni au fost omorati cu pietre de catre extremisti religiosi in ultimele trei saptamani in Bagdad pentru ca se imbracau si isi aranjau parul in stilul emo, la fel ca alti adolescenti de varsta lor din Occident, scrie Daily Mail.

Astfel de crime au loc in Irak de cand ministrul de interne a spus luna trecuta despre curentul "emo" ca este satanist si a ordonat politiei sa ia masuri. Miscarea face parte dintr-o campanie de reprimare a tinerilor care adopta "aparitii occidentale" in Irak, dupa cum este numita infatisarea lor de oficialii guvernamentali.

Nu se stie exact cati tineri au fost omorati de la declansarea campaniei impotriva curentului "emo", dar ar putea fi aproximativ 100 de victime.

"Politia Morala urmareste fenomenul Emo sau adularea diavolului si are dreptul sa elimine fenomenul cat mai repede pentru ca afecteaza societatea si devine un pericol. Adeptii curentului poarta haine ciudate si stramte care au imagini pe ele precum craniile. Ei poarta inele in nas si in limba si au activitati ciudate", scrie intr-un comunicat al Guvernului irakian.

In urma cu cateva zile, mai multi civili inarmati, care fac parte dintr-un grup de extremisti religiosi, au condus zeci de adolescenti in zone retrase si i-au omorat cu pietre, apoi au aruncat corpurile lor in ghene de gunoi.

Mai multe fotografii ale victimelor au fost publicate pe Facebook si s-a creat panica printre adolescentii din Irak. "Am parul lung, dar asta nu inseamna ca sunt Emo. Am parul lung pentru ca acesta este stilul meu, acesta sunt eu", a marturisit un tanar.

Clericii au condamnat omorurile si au spus ca sunt "acte de terorism".

×
Subiecte în articol: irak omor crime emo