x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iranul a arestat 11 suspecți în urma atentatelor

Iranul a arestat 11 suspecți în urma atentatelor

de Redacția Jurnalul    |    05 Ian 2024   •   22:20
Iranul a arestat 11 suspecți în urma atentatelor
Sursa foto: Social Media

Autoritățile iraniene au declarat vineri că forțele de securitate au arestat 11 persoane suspectate de implicare în exploziile care au ucis aproape 100 de persoane la o ceremonie ținută în memoria unui fost comandant militar, generalul Qassem Soleimani, relatează Reuters.

Gruparea militantă Stat Islamic a revendicat atacurile de miercuri din Kerman, în sud-estul Iranului.

Ministerul iranian al informațiilor a arătat, într-un comunicat, că forțele de securitate au reținut două persoane pentru că au oferit sprijin celor doi atentatori sinucigași cu bombă din Kerman și alte nouă persoane suspectate de legături cu incidentul.

Atentatele cu bombă au fost cele mai sângeroase atacuri de acest fel din Iran de la Revoluția Islamică din 1979.

Exploziile au avut loc pe fondul unei atmosfere tensionate în regiune, în contextul în care războiul Israelului împotriva Hamas în Gaza se apropie de împlinirea a trei luni.

În 2022, Statul Islamic a revendicat responsabilitatea pentru un atac asupra unui sanctuar șiit din Iran care a ucis 15 persoane, în timp ce atacurile anterioare revendicate de Statul Islamic includ două atentate cu bombă în 2017 care au vizat Parlamentul iranian și mormântul fondatorului Republicii Islamice, ayatollahul Ruhollah Khomeini.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: atentate bombă iran