x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul continuă atacurile în Gaza deși Curtea Internațională de Justiție a cerut oprirea ofensivei

Israelul continuă atacurile în Gaza deși Curtea Internațională de Justiție a cerut oprirea ofensivei

de Redacția Jurnalul    |    26 Mai 2024   •   00:20
Israelul continuă atacurile în Gaza deși Curtea Internațională de Justiție a cerut oprirea ofensivei
Sursa foto: Hepta

Forțele israeliene au ucis peste 30 de persoane în noi atacuri în Fâșia Gaza, au declarat sâmbătă medicii palestinieni, la o zi după ce judecătorii de la instanța supremă a Națiunilor Unite au ordonat Israelului să oprească ofensiva asupra orașului Rafah din sudul Gazei, scrie Reuters.

Deși Israelul și-a continuat ofensiva împotriva grupării militante palestiniene Hamas, negocierile mediate între cele două părți urmează să fie reluate săptămâna viitoare, a declarat un oficial care are cunoștință despre acest lucru.

Decizia privind discuțiile a fost luată după ce șeful agenției israeliene de informații Mossad s-a întâlnit cu șeful CIA și cu prim-ministrul Qatarului, a declarat sursa, refuzând să îi fie dezvăluite numele sau naționalitatea, având în vedere caracterul sensibil al subiectului.

„La finalul întâlnirii, s-a decis ca în săptămâna următoare să se deschidă negocieri pe baza unor noi propuneri conduse de mediatori, Egipt și Qatar și cu implicarea activă a SUA”, a precizat sursa.

Hamas nu a comentat deocamdată stadiul discuțiilor.

După mai mult de șapte luni de război în Gaza, mediatorii s-au străduit să obțină un progres, Israelul dorind eliberarea ostaticilor deținuți de Hamas, iar Hamas dorind eliberarea prizonierilor palestinieni deținuți de Israel și încetarea războiului. Luptele au continuat în Gaza în ciuda medierii și în ciuda faptului că judecătorii de la instanța supremă a Națiunilor Unite au ordonat vineri Israelului să oprească imediat asaltul militar asupra Rafah, unde acesta afirmă că încearcă să elimine luptătorii Hamas.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Israel atacuri gaza Rafah