x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Netanyahu spune că Israelul nu va renunța până nu va aduce toți ostaticii acasă

Netanyahu spune că Israelul nu va renunța până nu va aduce toți ostaticii acasă

de Redacția Jurnalul    |    08 Iun 2024   •   23:40
Netanyahu spune că Israelul nu va renunța până nu va aduce toți ostaticii acasă

Israelul acționează pentru a-i aduce acasă pe ostaticii deținuți de Hamas în Gaza, afirmă premierul Benjamin Netanyahu, sâmbătă, după ce forțele israeliene au anunțat că au salvat patru ostatici în viață din centrul Fâșiei Gaza.

Israelul nu cedează în fața terorismului, a spus premierul israelian, afirmând că s-a angajat să aducă acasă toți ostaticii.

„Nu vom renunța până când nu vom finaliza misiunea și nu îi vom aduce acasă pe toți ostaticii - atât pe cei vii, cât și pe cei morți”, a adăugat Netanyahu, potrivit Sky News.

Israelul afirmă că peste 130 de ostatici au rămas în Gaza, iar aproximativ un sfert dintre aceștia ar fi morți.

Forțele israeliene au salvat sâmbătă patru ostatici în viață din centrul Fâșiei Gaza, a declarat armata. Potrivit Poliției, un ofițer al forțelor speciale israeliene a fost ucis în timpul operațiunii de recuperare a ostaticilor, scrie Sky News.

Conform aceleiași surse, cel puțin 94 de palestinieni au fost uciși în mai multe lovituri în zona în care a avut loc sâmbătă salvarea ostaticilor, a anunțat guvernul din Gaza condus de Hamas.

Directorul biroului de presă al guvernului a declarat pentru Reuters că 93 de palestinieni au fost uciși în loviturile israeliene asupra orașului al Nuseirat și a zonelor din apropiere. Associated Press a raportat între timp că numărul celor uciși a crescut la 94.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Israel gaza gaza