x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israel - "Sapaturi" ministeriale

Israel - "Sapaturi" ministeriale

09 Iul 2004   •   00:00

Mare scandal in Cabinetul israelian: ministrul Infrastructurilor Nationale, Yosef Paritzky, membru al partidului de centru Shinui, a fost dat in vileag de canalul unu al postului national de televiziune.

Paritzky a incercat, acum doi ani, sa fabrice un dosar bazat exclusiv pe falsuri, care sa-l ruineze politic pe actualul ministru de Interne, Abraham Poraz (nascut in Romania), colegul sau de partid. La acea vreme, Poraz era seful Comisiei de Finante a Parlamentului israelian si ducea o campanie contra avantajelor de care se bucura compania de electricitate.

CASETA. Paritzky a angajat un detectiv particular si impreuna au realizat o inregistrare video a discutiilor lor despre modalitatile de distrugere a carierei lui Poraz, inclusiv publicarea in presa a unei anchete care sa ridice semne de intrebare despre colaborarea lui Poraz cu organizatii nonprofit. Cei doi au discutat si despre modalitatile de folosire a sotiei si fiului lui Poraz. Caseta a ajuns acum in mana presei, iar cariera lui Paritzky este ruinata. Daca nu demisioneaza de bunavoie, va fi demis de premierul Ariel Sharon, duminica. (Marina Constantinoiu)

×
Subiecte în articol: externe