x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia - Coalitia e aproape de colaps

Italia - Coalitia e aproape de colaps

13 Iul 2004   •   00:00

Premierul italian Silvio Berlusconi si-a chemat colegii de guvernare la o discutie de impacare, duminica noaptea, pe fondul celei mai acute crize in care se afla coalitia la putere.

IRINA CRISTEA

La o masa rotunda, urmata de o cina indestulatoare, Berlusconi s-a aratat dispus sa isi plece urechea la nemultumirile tuturor membrilor coalitiei, doar-doar va scapa si de data aceasta de pericolul destramarii Guvernului.

VERDICTE. Discutiile s-au incheiat tarziu in noapte si urmau sa continue ieri seara. Cu toate acestea, presa italiana de ieri nu s-a ferit sa dea verdicte. "Guvernul, la un pas de destramare", "Negocierile din Guvern, aproape de esec" si "Certuri la reuniune" au fost cateva dintre titlurile de pe primele pagini ale principalelor ziare italiene.

CEARTA. Potrivit surselor mass-media de la Roma, Berlusconi a avut un schimb de replici violent cu liderul crestin-democrat, Marco Follini. Premierul l-a amenintat pe Follini ca va face uz de cele trei posturi de televiziune pe care le detine pentru a-l ataca. In replica, Follini l-a asigurat ca singurul motiv pentru care este prezent in sala este "simtul datoriei" si ca Berlusconi n-ar trebui sa-l ameninte.

PRESIUNE. Berlusconi i-a organizat pe reprezentantii de varf ai principalelor partide din coalitie in jurul a trei "ateliere de discutii", avand ca teme politica, economia si reforma institutionala. "Exista, din partea tuturor, disponibilitatea la dialog, dar nu s-a facut nici un pas inainte in nici unul dintre aceste domenii", a spus un politician citat de AFP.

Pentru premier, reusita reuniunii este aproape obligatorie. Maine, el urmeaza sa se prezinte in fata parlamentarilor pentru a da seama pentru situatia politica a tarii.
×
Subiecte în articol: externe