x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia suspectează Google că ar fi abuzat de poziţia sa dominantă pe piaţă

Italia suspectează Google că ar fi abuzat de poziţia sa dominantă pe piaţă

19 Mai 2019   •   13:30
Italia suspectează Google că ar fi abuzat de poziţia sa dominantă pe piaţă

Autoritatea de concurenţă din Italia (ICA) a demarat o investigaţie împotriva Google, acuzând gigantul american că ar fi abuzat de poziţia sa dominantă pe piaţă, transmit Reuters şi ANSA.

Conform autorităţilor italiene, Google are o poziţie dominantă pe piaţa dispozitivelor mobile prin sistemul de operare Android.

Compania este suspectată că ar fi abuzat de poziţia sa dominantă pe piaţă refuzând să integreze aplicaţia "Enel X Recharge", dezvoltată de Enel pentru informaţii şi servicii în domeniul încărcării bateriilor vehiculelor electrice, în aplicaţia sa Android Auto.
Aplicaţia Enel permite şoferilor să găsească centre de încărcare a bateriilor vehiculelor şi să-şi facă rezervare.

Un purtător de cuvânt al Google a precizat că Android Auto a fost proiectat în primul rând pentru siguranţa şoferilor, minimizând distragerea atenţiei şi garantând că aplicaţiile pot fi utilizate în siguranţă în timpul şofatului. "Analizăm plângerea şi suntem nerăbdători să colaborăm cu autorităţile pentru a rispi temerile lor", a declarat purtătorul de cuvânt.

Reprezentanţii Enel nu au dorit să comenteze informaţia.

Investigaţia urmează să fie finalizată până în 30 mai 2020.

Cea mai mare companie de utilităţi din Europa, Enel, este controlată de stat.

În România, Enel deţine 78% la E-Distribuţie Muntenia şi Enel Energie Muntenia, 51% la E-Distribuţie Banat, E-Distribuţie Dobrogea şi Enel Energie şi 100% din acţiunile Enel România. Aceste companii gestionează o reţea de 128.000 de kilometri, ce distribuie aproximativ 15 TWh pe an (cu o cotă de piaţă de 34%) şi vând aproximativ 10 TWh/an unui număr de circa trei milioane clienţi. AGERPRES

×
Subiecte în articol: italia google