x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia: Sute de manifestanţi cer demisia primarului Virginia Raggi

Italia: Sute de manifestanţi cer demisia primarului Virginia Raggi

26 Oct 2019   •   18:00
Italia: Sute de manifestanţi cer demisia primarului Virginia Raggi

Sute de persoane au manifestat sâmbătă la Roma pentru a cere demisia primarului Virginia Raggi, la o zi după o grevă a serviciilor publice împotriva eşecului municipalităţii în administrarea capitalei Italiei, relatează AFP.

'Raggi este pe cale să facă din oraşul nostru un loc de unde îţi vine să fugi, nu un oraş unde fiecare să poată trăi demn, să muncească şi să-şi construiască viitorul', au acuzat organizatorii manifestaţiei, mişcarea Tutti per Roma (Toţi pentru Roma). 'Lumii întregi îi este milă de noi', au adăugat ei.

Sindicatele au chemat vineri la grevă generală împotriva primarului Raggi şi a Mişcării Cinci Stele (M5S), care conduc Roma, un apel la care au răspuns mai ales şoferii de autobuz şi lucrătorii din salubritate.

Străzile Romei sunt pline de gropi, autobuzele iau uneori foc, iar criza permanentă a colectării gunoiului constituie un pericol sanitar.

Virginia Raggi a devenit în 2016 prima femeia care a câştigat primăria Romei, axându-şi mare parte din campanie pe furia provocată de numeroase scandaluri de corupţie, care au dezvăluit mai ales infiltrarea unor familii mafiote în sistemul de colectare a deşeurilor menajere.

Virginia Raggi nu a reuşit însă să redreseze situaţia, ea explicând în aprilie că Roma se află sub 'asaltul' mafiilor decise să nu cedeze un sector foarte profitabil.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: italia roma primar proteste Virginia Raggi