x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia vrea să contribuie la reconstruirea teatrului din Mariupol

Italia vrea să contribuie la reconstruirea teatrului din Mariupol

19 Mar 2022   •   20:18
Italia vrea să contribuie la reconstruirea teatrului din Mariupol
Sursa foto: Hepta

Italia și-a oferit ajutorul pentru reconstruirea teatrului din Mariupol, a anunțat ministrul Culturii din Ucraina, potrivit CNN.

Dario Franceschini, ministrul italian al Culturii, a scris pe Twitter că demnitarii italieni au aprobat propunerea privind acordarea de resurse pentru reconstruirea teatrului. Mesajul a fost scris în urma unei întâlniri prin sistemul video cu ministrul Culturii din Ucraina, Oleksandr Tkachenko.

„Teatrele din toată lumea aparțin umanității”, a spus Franceschini

Informația a fost confirmată și de ministrul ucrainean al Culturii.

„Ministrul Franceschini ne-a asigurat că Italia este solidară în totalitate cu Ucraina... Împreună, ministerele din Ucraina și Italia vor reconstrui Teatrul Dramatic din Mariupol imediat după victoria ucrainenilor asupra ocupanților ruși”, a transmis Oleksandr Tkachenko.

Mulțumiri a transmis și președintele ucrainean Volodimir Zelenski prin intermediul Twitter. „Italia a arătat un bun exemplu de urmat. Împreună vom reconstrui țara până la ultima cărămidă”, a scris președintele Ucrainei.

Chiar dacă Teatrul Dramatic din Mariupol nu este un obiectiv protejat de UNESCO, ministrul Culturii din Ucraina a anunțat pe Facebook că organizația oferă „ajutor de urgență pentru Ucraina” și este gata să garanteze un statut de protecție crescută.

(sursa: Mediafax)

×