x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iulia Navalnaya: Putin nu este președintele legitim al Rusiei

Iulia Navalnaya: Putin nu este președintele legitim al Rusiei

de Redacția Jurnalul    |    19 Mar 2024   •   20:15
Iulia Navalnaya: Putin nu este președintele legitim al Rusiei
Sursa foto: Hepta

Iulia Navalnaya, văduva liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi, a declarat, marți, că Vladimir Putin nu este președintele legitim al Rusiei și că va încerca să-i convingă pe liderii mondiali să nu se așeze la masa negocierilor cu el.

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a obținut, duminică, 87,3% din voturi și un nou mandat de șase ani de președinte al Rusiei, în urma unor alegeri despre care Occidentul a spus că nu au fost corecte.

Într-un mesaj video, Iulia Navalnaya a lăudat participarea a mii de oameni din Rusia și din străinătate la protestul de duminică împotriva guvernării lui Putin. "Ne-am dovedit nouă înșine și celorlalți că Putin nu este președintele nostru", a spus Navalnaya în clipul postat pe canalul YouTube al soțului ei decedat, relatează Reuters.

"Rezultatele alegerilor nu contează. Ne vom asigura că nimeni în lume nu-l va recunoaște pe Putin ca președinte legitim. Că nimeni nu se va așeza cu el la masa negocierilor", a declarat ea.

Navalnaya, în vârstă de 47 de ani, a luat parte la acțiunea de protest de duminică de la Berlin.

Cu puțin timp înainte de moartea sa într-o colonie penală din Arctica, în 16 februarie, Alexei Navalnîi a susținut ideea ca rușii să iasă în 17 martie la prânz pentru a vota împotriva lui Putin, pentru a-și anula buletinele de vot sau pur și simplu pentru a-și arăta solidaritatea cu opoziția.

Iulia Navalnaya a promis că va continua munca soțului ei. Ea și susținătorii lui Navalnîi spun că Putin este responsabil pentru moartea acestuia.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Iulia navalnii putin