x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jake Sullivan se așteaptă ca noul comandant rus al invaziei în Ucraina să orchestreze brutalități

Jake Sullivan se așteaptă ca noul comandant rus al invaziei în Ucraina să orchestreze brutalități

10 Apr 2022   •   18:00
Jake Sullivan se așteaptă ca noul comandant rus al invaziei în Ucraina să orchestreze brutalități
Sursa foto: Hepta

Consilierul pentru securitate națională al președintelui SUA, Jake Sullivan, se așteaptă ca generalul Alexander Dvornikov, numit comandant al campaniei militare ruseşti din Ucraina, să „orchestreze” crime și brutalități împotriva civililor ucraineni.

Jake Sullivan a declarat că țintirea civililor este „baza Kremlinului" în timpul unui interviu în cadrul emisiunii "State of the Union" de la CNN, citat de Reuters.

Consilierul american a afirmat că se așteaptă ca generalul nou numit de Rusia, Alexander Dvornikov, să „orchestreze crime și brutalități” împotriva civililor ucraineni.

Sullivan nu a oferit vreo dovadăv în sprijinul afirmațiilor sale.

Preşedintele rus Vladimir Putin a numit un nou general pentru a conduce războiul din Ucraina, în timp ce armata sa îşi schimbă planurile după eşecul de a cuceri Kievul, potrivit CNN care citează un oficial american şi un oficial european. Oficialii au declarat pentru CNN că generalul Alexander Dvornikov, comandantul Districtului Militar de Sud al Rusiei, a fost numit comandant de teatru al campaniei militare ruseşti din Ucraina.

„Mutarea semnalează o recunoaştere a Rusiei că lucrurile merg extrem de prost şi că trebuie să facă ceva diferit”, a declarat oficialul european.

Dvornikov, în vârstă de 60 de ani, a fost primul comandant al operaţiunilor militare ale Rusiei în Siria, după ce Putin a trimis trupe acolo în septembrie 2015 pentru a susţine guvernul preşedintelui sirian Bashar al-Assad. În timpul comandamentului lui Dvornikov în Siria, din septembrie 2015 până în iunie 2016, avioanele ruseşti au sprijinit regimul Assad şi aliaţii săi în timp ce aceştia asediau estul oraşului Alep, controlat de rebeli, bombardând cartierele dens populate şi provocând victime civile importante. Oraşul a căzut în mâinile forţelor guvernamentale siriene în decembrie 2016.

Analiştii militari şi oficialii americani familiarizaţi cu evaluările serviciilor de informaţii au speculat că generalii ruşi au ca obiectiv să-i prezinte lui Putin unele progrese tangibile pe câmpul de luptă înainte de Ziua Victoriei, pe 9 mai, când Rusia comemorează înfrângerea Germaniei naziste şi marchează în mod tradiţional această ocazie cu o paradă în Piaţa Roşie din Moscova.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: jake sullivan