x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Japonia: Imunitatea de turmă în fața COVID se apropie de 90%, după valul Omicron

Japonia: Imunitatea de turmă în fața COVID se apropie de 90%, după valul Omicron

27 Sep 2022   •   11:40
Japonia: Imunitatea de turmă în fața COVID se apropie de 90%, după valul Omicron

Imunitatea colectivă în fața COVID-19 din Japonia se apropie de 90% după valul Omicron, arată un studiu. E probabil ca acest nivel de protecție să scadă în câteva luni.

Acest nivel al așa-numitei "imunități de turmă" reflectă protecția parțială transmisă atât de infecția naturală, cât și de vaccinare, potrivit Tokyo Foundation of Policy Research, care a estimat nivelurile pentru 12 dintre cele mai populate prefecturi din Japonia.

Oamenii din Tokyo, Osaka și Okinawa și-au dobândit cea mai mare parte a imunității prin contaminare, pe fondul numărului mare de cazuri din aceste zone, în special în timpul celui de-al 7-lea val de infecții care a atins punctul culminant luna trecută, au constatat cercetătorii citați de Reuters.

Aproximativ 65% din populația Japoniei a făcut cel puțin o injecție de rapel a vaccinului COVID, comparativ cu aproximativ 33% în Statele Unite.

Săptămâna trecută, Japonia a început să distribuie vaccinuri de rapel actualizate pentru a viza tulpina Omicron a virusului.

În prezent, Japonia cere un interval de 5 luni pentru vaccinurile de rapel, deși acest interval ar putea fi prea lung pentru a oferi protecție persoanelor în vârstă și grupurilor vulnerabile în cazul unui al 8-lea val, estimat să apară spre sfârșitul anului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: COVID