x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Japonia impune noi taxe de acces pe Muntele Fuji pentru a limita turiștii

Japonia impune noi taxe de acces pe Muntele Fuji pentru a limita turiștii

de Redacția Jurnalul    |    01 Iul 2024   •   20:15
Japonia impune noi taxe de acces pe Muntele Fuji pentru a limita turiștii
Sursa foto: Hepta

Administratorii domeniului turistic de pe Muntele Fuji din Japonia au decis să ia măsuri pentru a limita numărul de turiști. Ei au majorat taxele percepute turiștilor și au limitat numărul de drumeții. Localnicii sunt sufocați de numărul mare de turiști din întreaga lume, iar zona este poluată.

Traseele de pe muntele sacru Fuji din Japonia s-au deschis luni, marcând inaugurarea noului sezon turistic. În mod simbolic, oficialii au deschis o poartă nou instalată la o stație situată la jumătatea vârfului de 3.776 de metri, potrivit Reuters.

În noul sezon, turiștii care se îndreptă spre vârful muntelui trebuie să plătească o sumă mai mare în comparație cu cea din trecut. Ei trebuie să achite 2.000 de yeni (12 dolari), iar numărul de turiști a fost limitat la 4.000 pe zi din cauza plângerile repetate privind gunoiul și supraaglomerarea periculosă de pe trasee.

Sezonul turistic pe Muntele Fuji se va încheia pe 10 septembrie, atunci când vremea se răcește și apare zăpada.

Numărul turiștilor de pe munte a ajuns la nivelul de dinainte de pandemie, cu aproximativ 300.000 de oameni anual. După ce plătesc taxa, turiștii primesc o brățară care oferă acces la traseu între orele 3.00 și 16.00. Sunt exceptați turiștii care au rezervare în cabanele montane aflate pe traseul spre vârf.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: muntele fuji turişti