x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Joe Biden își exprimă încrederea în șeful Pentagonului, deși i-a ascuns problemele de sănătate

Joe Biden își exprimă încrederea în șeful Pentagonului, deși i-a ascuns problemele de sănătate

de Redacția Jurnalul    |    13 Ian 2024   •   19:20
Joe Biden își exprimă încrederea în șeful Pentagonului, deși i-a ascuns problemele de sănătate
Sursa foto: Hepta

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că are încredere în secretarul Apărării, Lloyd Austin, în ciuda faptului că a recunoscut că a fost o eroare de judecată a șefului Pentagonului în legătură cu spitalizarea, pe care i-a ascuns-o șefului statului.

Biden s-a adresat reporterilor în Pennsylvania, un stat foarte disputat în alegerile din 2024, în timp ce face campanie pentru revitalizarea unor centre de producție decolorate.

Austin a fost internat într-un spital pentru a primi tratament pentru cancer de prostată de la începutul anului. Faptul că nu i-a spus lui Biden că a fost spitalizat a atras critici din partea legislatorilor și a luat prin surprindere Casa Albă. Biden l-a susținut pe Austin în ciuda apelurilor pentru demisia șefului Pentagonului.

Întrebat dacă are încredere în șeful apărării, Biden, în primele sale comentarii publice pe această temă, a spus: „Am încredere”. Întrebat dacă a considerat că faptul că Austin nu a dezvăluit unde se afla este o eroare de judecată, Biden a răspuns: „Da”.

Scopul principal al călătoriei lui Biden, care a inclus vizite la câteva întreprinderi mici din Lehigh Valley, fostul paradis al oțelului și al producției, a fost de arăta că antreprenorii și muncitorii din clasa de mijloc prosperă, că inflația este în declin și că democratul în vârstă de 81 de ani merită un al doilea mandat.

Președintele s-a oprit la Emmaus Run Inn, care vinde pantofi și echipament sportiv, și l-a întrebat în glumă pe proprietar când intenționează să deschidă un magazin în statul natal al lui Biden, Delaware. El a glumit spunând că proprietarul ar trebui să le ofere reporterilor care îl însoțeau o pereche de pantofi de alergare pentru ca aceștia să poată pleca.

De asemenea, a făcut opriri la un magazin de ciclism și la o cafenea.

Sondajele de opinie arată că Biden se află într-o cursă foarte strânsă cu Trump, în timp ce mulți americani par să nu fie entuziasmați de alegerile lor.

Donald Trump, președinte din 2017 până în 2021 și în fruntea listei pentru nominalizarea republicană, a făcut din inflația din timpul administrației Biden o parte esențială a discursului său pentru realegere.

×
Subiecte în articol: Joe Biden Lloyd Austin pentagon