x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Joe Biden: Vom spori ajutorul către Ucraina. Îl vom face pe Putin să plătească

Joe Biden: Vom spori ajutorul către Ucraina. Îl vom face pe Putin să plătească

16 Mar 2022   •   19:22
Joe Biden: Vom spori ajutorul către Ucraina. Îl vom face pe Putin să plătească
Sursa foto: Hepta

Joe Biden, președintele american a anunțat, miercuri seară, noi ajutoare semnificative, în armament, ajutoare umanitare și resurse pentru Ucraina, astfel încât să stopeze atacurile armatei ruse, transmite AFP şi Reuters. În plus, liderul de la Casa Albă l-a avertizat din nou pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin să se retragă, pentru că va plăti pentru ceea ce a provocat în țara vecină.

"Putin provoacă devastări teribile în Ucraina.Este despre dreptul oamenilor de a avea propriul viitor, trebuie să ne asigurăm că Putin nu va avea câștig de cauză în Ucraina. După începerea conflictului am trimis alte 300 de milioane de dolari în ajutoare și alte piese de armament, cu care Ucraina a provocat pierderi teribile forțelor ruse," a spus Biden

Joe Biden

 

Am luat amenințarea lui Putin în serios și am sporit asistența armata către Kiev, am trimis arme de 650 de milioane de dolari, a mai precizat presedintele american.

Sistemele de apărare antiaeriană "vor garanta că armata ucraineană poate continua să oprească avioanele şi elicopterele care îi atacă populaţia", a declarat liderul de la Casa Albă, precizând că noul ajutor cuprinde şi drone.

Prin noul pachet, suma totală alocată într-o săptămână pentru a sprijini armata ucraineană în faţa invaziei ruse ajunge la valoarea "fără precedent" de un miliard de dolari, a mai precizat  Biden.

×
Subiecte în articol: Joe Biden