x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe JPMorgan cumpără pachetul majoritar al diviziei de plăți Volkswagen

JPMorgan cumpără pachetul majoritar al diviziei de plăți Volkswagen

08 Sep 2021   •   21:30
JPMorgan cumpără pachetul majoritar al diviziei de plăți Volkswagen
Sursa foto: Hepta

Gigantul bancar american JPMorgan a declarat miercuri că va achiziţiona 75% din divizia de plăţi a grupului auto german Volkswagen, conform CNBC.

JPMorgan a anunţat că acordul va ajuta compania să îşi extindă capacităţile propriei sale divizii de plăţi digitale, intrând astfel pentru prima dată în industria automobilelor. De-a lungul timpului, cele două societăţi plănuiesc să dezvolte platforma Volkswagen pentru a acoperi pieţe din afara sectorului auto.

„Intenţionăm să construim inovativa fundaţie a Volkswagen Financial Services pe platforma deja existentă şi să aplicăm dimensiunea globală a cunoştinţelor noastre în materie de plăţi pentru a ne încadra în aşteptările mereu schimbătoare ale clienţilor, atât în interiorul spaţiului auto, cât şi în afara lui”, reiese dintr-o declaraţie JPMorgan.

Banca nu a dezvăluit termenii financiari pe care îi implică înţelegerea.

Volkswagen îşi îndreaptă atenţia asupra industriei plăţilor digitale deja de câţiva ani. Braţul de plăţi al firmei a luat naştere în Luxemburg în 2017. Platforma din cadrul firmei le permite utilizatorilor să cumpere maşini sau să le închirieze în regim de leasing. De asemenea, aplicaţia ajută clienţii să îşi plătească tichetele de parcare şi facilitează încărcarea vehiculelor electrice, printre altele.

Acţiunile Volkswagen (simbol bursier VOW3) au reacţionat relativ slab în urma ştirii, scăzând până la ora publicării materialului (14:34) cu 1,2% pe bursa din Frankfurt, într-o zi în care indicele pan-european Stoxx 600 a suferit un declin de 1,3%.

Divizia de plăţi a producătorului german va intra sub controlul businessului de plăţi interbancare al JPMorgan. Cel mai probabil, tranzacţia se va finaliza în prima jumătate a anului viitor.

În iunie, JPMorgan a anunţat că va cumpăra administratorul britanic de avere Nutmeg şi OpenInvest, un fintech din California concentrat asupra investiţiilor etice.

Mediafax

×
Subiecte în articol: jpmorgan Volkswagen