x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jumătate dintre britanici, infectați?

Jumătate dintre britanici, infectați?

27 Mar 2020   •   18:30
Jumătate dintre britanici, infectați?

Noul coronavirus ar fi putut infecta deja mult mai mulţi oameni în Marea Britanie decât estimaseră anterior oamenii de ştiinţă, poate chiar jumătate din populaţia ţării, arată un model de simulare elaborat de cercetătorii Universităţii Oxford, informează Financial Times.

Dacă rezultatele se confirmă, acest lucru implică faptul că mai puţin de una dintre 1.000 de persoane infectate cu noul coronavirus prezintă forme atât de grave încât să necesite tratament în spital, afirmă Sunetra Gupta, profesor de epidemiologie teoretică şi coordonatorul studiului. Cei mai mulţi oameni dezvoltă doar simptome uşoare sau chiar niciunul. Modelul de simulare elaborat de grupul Ecologiei Evoluţionare a Bolilor Infecţioase, afiliat Universităţii Oxford, relevă că noul coronavirus probabil a ajuns în Marea Britanie cel târziu la jumătatea lunii ianuarie.

 

La fel ca alte infecţii noi, virusul s-a răspândit invizibil mai mult de o lună înainte ca primele contaminări pe teritoriul britanic să fie confirmate, la sfârşitul lunii februarie, arată studiul.

×