x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jurnalistul Ian Bailey, condamnat în contumacie pentru uciderea unui producător de film, a murit

Jurnalistul Ian Bailey, condamnat în contumacie pentru uciderea unui producător de film, a murit

de Redacția Jurnalul    |    21 Ian 2024   •   23:55
Jurnalistul Ian Bailey, condamnat în contumacie pentru uciderea unui producător de film, a murit

Jurnalistul Ian Bailey, principalul suspect în cazul asasinării în 1996 a unui producător de film francez în Irlanda, care a declanșat o dispută pentru extrădare între cele două țări, a murit duminică din cauza unui atac de cord, a declarat avocatul său, notează Reuters.

Bailey a fost condamnat în contumacie la 25 de ani de închisoare de către un tribunal francez în 2019 pentru uciderea lui Sophie Toscan du Plantier, al cărei cadavru a fost găsit în timp ce aceasta se afla în vacanță în satul irlandez Schull, în decembrie 1996.

El a negat crima, iar autoritățile irlandeze nu l-au dat niciodată în judecată. În 2020, instanțele irlandeze au blocat pentru a treia oară extrădarea sa în Franța, unde legea permite ca suspecții să fie judecați pentru uciderea unor cetățeni francezi în străinătate.

Crima a fost în ultimii ani subiectul a două seriale documentare, unul produs de Netflix și altul de regizorul Jim Sheridan, nominalizat la Oscar.

Bailey, în vârstă de 66 de ani, a devenit suspect după ce a vorbit cu alte persoane despre crimă.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ian Bailey