x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jurnalist ucis pentru 70.000 de euro

Jurnalist ucis pentru 70.000 de euro

02 Oct 2018   •   13:30
Jurnalist ucis pentru 70.000 de euro

Un procuror slovac a declarat, ieri, că o femeie, identificată ca Alena Zs., a comandat asasinatul jurnalistului de investigaţii Jan Kuciak, pentru care a plătit 70.000 de euro în luna februarie, transmite AFP.

Jan Kuciak investiga legăturile dintre mafia calabreză şi oameni politici. Asasinarea jurnalistului şi a logodnicei sale a declanşat ample manifestaţii împotriva guvernului slovac şi a condus la demisia prim-ministrului Robert Fico. „Alena Zs. a comandat asasinatul, Tomas Sz. i-a ucis prin împuşcare, Miroslav M. era şoferul, iar Zoltan A., un intermediar”, a afirmat un procuror care nu s-a prezentat, într-o conferinţă de presă organizată la Bratislava. Cele patru persoane au fost arestate săptămâna trecută şi inculpate. Asasinului i-a fost plătită suma de 70.000 de euro, dintre care 50.000 de euro în numerar şi 20.000 de euro pentru anularea unei datorii a lui Zoltan A. către Alena Zs., a precizat procurorul. Publicarea numelor de familie ale suspecţilor de către instituţiile judiciare este interzisă în Slovacia. Procurorul a mai spus că doar asasinarea lui Jan Kuciak a fost comandată şi că logodnica acestuia a fost „o victimă inocentă, aflată la locul nepotrivit, în momentul nepotrivit”.

 

Conform presei slovace, Alena Zs., în vârstă de 44 de ani, lucra ca interpretă de limba italiană pentru un controversat om de afaceri slovac, despre care a scris Kuciak.

 

 

×
Subiecte în articol: jurnalist ucis