x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Karine Jean-Pierre este primul secretar de presă de culoare la Casa Albă

Karine Jean-Pierre este primul secretar de presă de culoare la Casa Albă

06 Mai 2022   •   09:00
Karine Jean-Pierre este primul secretar de presă de culoare la Casa Albă

Președintele Joe Biden a anunțat că a ales-o pe Karine Jean-Pierre pentru a fi secretar de presă la Casa Albă, după Jen Psaki. Karine Jean-Pierre devine astfel prima persoană de culoare și homosexuală declarată care servește drept imagine publică a unei administrații americane, scrie Reuters.

Psaki, care părăsește postul la 13 mai, declarase la începutul administrației Biden, care a început în ianuarie 2021, că intenționează să rămână aproximativ un an.

Jean-Pierre a ocupat funcția de adjunct al secretarului de presă de la începutul mandatului lui Biden. Ea a lucrat în campania prezidențială din 2020 a președintelui Barack Obama și a fost șefă a afacerilor publice pentru MoveOn.org, un grup de susținere progresistă.

Biden s-a angajat să numească înalți funcționari, membri ai cabinetului și judecători care să reflecte diversitatea Americii, unde albii reprezintă mai puțin de 60% din populație, dar au ocupat în mod tradițional majoritatea posturilor guvernamentale de top.

"Karine nu numai că aduce experiența, talentul și integritatea necesare pentru această funcție dificilă, dar va continua să fie lider în comunicarea despre activitatea administrației Biden-Harris în numele poporului american", a spus el într-un comunicat.

Secretarul de presă este cea mai importantă funcție de personal cu cel mai înalt profil din cadrul Casei Albe care se adresează publicului.

"Acesta este un moment istoric", a declarat Jean-Pierre într-o scurtă apariție în sala de presă a Casei Albe. "Este o onoare și un privilegiu să mă aflu în spatele acestui podium".

Dee Dee Meyers a devenit prima femeie care a ocupat această funcție în anii 1990, în timpul fostului președinte Bill Clinton.

Psaki a fost numită de Biden după relații tumultuoase cu presa în timpul fostului președinte republican Donald Trump. "Jen Psaki a stabilit standardul pentru a readuce decența, respectul și manierele în sala de ședințe a Casei Albe", a spus Biden, mulțumindu-i pentru că "a ridicat ștacheta, comunicând direct și sincer cu poporul american și păstrându-și simțul umorului în același timp".

Psaki este cunoscută pentru o exprimare încrezătoare, fără menajamente și rapidă de pe podiumul Casei Albe.

Psaki a declarat că Biden i-a oferit postul lui Jean-Pierre în timpul unei întâlniri în Biroul Oval, joi după-amiază.

"Ea vine în acest post cu zeci de ani de experiență, chiar dacă pare foarte tânără", a spus Psaki, adăugând că numirea ei va da "o voce atât de multor persoane și va permite și va arăta ce este cu adevărat posibil atunci când muncești din greu și visezi măreț".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: casa alba