x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kim Jong-un se joacă cu focul! Coreea de Nord a lansat două rachete balistice spre Marea Japoniei

Kim Jong-un se joacă cu focul! Coreea de Nord a lansat două rachete balistice spre Marea Japoniei

06 Oct 2022   •   09:00
Kim Jong-un se joacă cu focul! Coreea de Nord a lansat două rachete balistice spre Marea Japoniei

Coreea de Nord a lansat joi două rachete balistice spre Marea Japoniei. Incidentul are loc la două zile după lansarea unui proiectil similar deasupra Japoniei. Phenianul susține că testele sunt măsuri corecte de retorsiune împotriva Washingtonului şi a Seulului, mai exact a exerciţiilor militare comune derulate de cele două puteri în regiune.

La începutul zilei de joi, armata sud-coreeană a declarat că a detectat două rachete balistice cu rază scurtă de acțiune lansate din zona Samsok din Phenian spre Marea Japoniei.

Potrivit analizei, prima rachetă a parcurs 350 de kilometri la o altitudine maximă de aproximativ 80 de kilometri, iar cea de-a doua a zburat 800 de kilometri la o altitudine de 60 de kilometri.

Se pare că este pentru prima dată când Coreea de Nord lansează rachete de la Samsok, a declarat reporterilor un oficial din cadrul Statului Major Întrunit de la Seul.

Tokyo a confirmat, de asemenea, lansările, ministrul apărării, Yasukazu Hamada, declarând reporterilor că este important să nu se treacă cu vederea "îmbunătățirea semnificativă a tehnologiei rachetelor (nord-coreene)".

Lansarea are loc în momentul în care Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit la New York pentru a discuta despre lansarea de marţi, transmite AFP.

Recentele lansări - șase în mai puțin de două săptămâni - au fost "măsuri de retorsiune a Armatei Populare Coreene la exercițiile comune Coreea de Sud-SUA", a declarat joi Ministerul de Externe de la Phenian într-o declarație.

Seulul, Tokyo și Washingtonul au intensificat exercițiile militare comune în ultimele săptămâni, inclusiv manevrele navale la scară largă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coreea de nord