x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kim Jong-Un susţine că ar deţine arma nucleară. Casa Albă are îndoieli

Kim Jong-Un susţine că ar deţine arma nucleară. Casa Albă are îndoieli

10 Dec 2015   •   21:02
Kim Jong-Un susţine că ar deţine arma nucleară. Casa Albă are îndoieli

Casa Albă şi-a exprimat joi îndoiala în privinţa veridicităţii afirmaţiilor liderului nord-coreean, Kim Jong-Un, care a lăsat să se înţeleagă că ţara sa, care deţine deja arma nucleară, a dezvoltat şi o bombă cu hidrogen, relatează AFP şi Reuters.

'În acest moment, informaţiile la care avem acces pun serios sub semnul întrebării acele afirmaţii, dar luăm foarte în serios riscul şi ameninţarea reprezentată de regimul nord-coreean în ambiţia sa de a dezvolta arma nucleară', a declarat Josh Earnest, purtător de cuvânt al Casei Albe.

Coreea de Nord este deja 'un stat puternic dotat cu arma nucleară, care este gata să detoneze o bombă A (atomică) şi o bombă H (cu hidrogen) pentru a-şi apăra suveranitatea într-un mod fiabil', a declarat Kim Jong-Un, în cadrul unei inspecţii recente la un sit militar.

Aceste declaraţii ale liderului de la Phenian au fost difuzate joi de agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA, citată de AFP.

Coreea de Nord a testat în trei rânduri bomba atomică, care foloseşte fisiunea nucleară, în 2006, 2009 şi 2013. Aceste teste i-au atras Phenianului mai multe valuri de sancţiuni internaţionale.

Bomba cu hidrogen funcţionează pe baza fuziunii, sau unirii unor elemente mai uşoare cu unele mai grele şi provoacă o explozie mult mai puternică.

×
Subiecte în articol: Kim Jong-un