x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Koala nu mai au voie să fie îmbrățișați de turiști

Koala nu mai au voie să fie îmbrățișați de turiști

de Redacția Jurnalul    |    05 Iul 2024   •   12:15
Koala nu mai au voie să fie îmbrățișați de turiști
Sursa foto: Hepta

Administratorii unei celebre rezervații pentru koala au interzis îmbrățișarea animalelor de către turiști. În schimb, vizitatorii sunt învățați să descopere simpaticul animal prin observare de la distanță. Măsura a fost luată pentru protecția animalelor.

Măsura a fost luată de administratorii Lone Pine Koala Sanctuary, o rezervația celebră din orașul australian Brisbane. Parcul a fost vizitat, printre altele de cântăreața Taylor Swift și de președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Administratorii au spus că numeroși vizitatori au cerut să petreacă mai mult timp cu koala fără a le ține în brațe și că bunăstarea și confortul animalelor reprezintă prioritatea, potrivit Sky News. Ei promit că noile reguli de vizitare se concentrează pe realizarea unei „experiențe totale și educaționale” cu koala. Concret, oamenilor li se permite să observe animalele care mănâncă, dorm și se relaxează, fără să le atingă.

Legile din statul australian Queensland unde se află Lone Pine Koala Sanctuary stabilesc că simpaticele koala nu pot interacționa cu publicul mai mult de 30 de minute pe zi. De asemenea, animalele nu pot fi folosite în scop fotografic mai mult de trei zile fără o zi liberă, iar femelele cu pui nu pot fi utilizate pentru întâlniri turistice.

Organizațiile pentru protecția animalelor au militat de mult timp pentru interzicerea îmbrățișărilor deoarece stresează și obosesc koala. În sălbăticie, koala doarme până la 20 de ore pe zi.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: koala australia