x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kosovo cere Greciei să îi recunoască independenţa

Kosovo cere Greciei să îi recunoască independenţa

01 Aug 2010   •   00:00
Kosovo cere Greciei să îi recunoască independenţa

Priştina a făcut apel la Atena să recunoască independenţa Kosovo, după avizul Curţii Internaţionale de Justiţie, care apreciază că proclamarea independenţei acestei foste provincii sârbe nu a încălcat dreptul internaţional.



"A venit timpul ca Grecia să recunoască republica Kosovo", a declarat preşedintele kosovar, Fatmir Sejdiu, potrivit unui comunicat dat publicităţii în urma unei întâlniri cu ministrul adjunct grec pentru Afaceri Externe, Dimitris Droutsas.

Recunoaşterea Kosovo de către Grecia "ar fi foarte importantă pentru pacea şi stabilitatea durabilă în regiune", a adăugat preşedintele Kosovo, potrivit AFP.

"Apreciem că, după avizul CIJ, toate dilemele pe care le-ar putea avea un stat referitor la legitimitatea independenţei ţării noastre nu mai există", a continuat Sejdiu.

Independenţa Kosovo a fost recunoscută, până în prezent, de 69 de ţări, între care Statele Unite şi 22 dintre cele 27 de ţări din cadrul UE. Belgradul a repetat că nu va recunoaşte niciodată independenţa Kosovo. România, Slovacia, Spania, Grecia şi Ciprul refuză să recunoască independenţa Kosovo.

×
Subiecte în articol: externe