x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Anunț de ULTIMĂ ORĂ al Kremlinului. Condiții pentru negocierile de pace cu Ucraina

Anunț de ULTIMĂ ORĂ al Kremlinului. Condiții pentru negocierile de pace cu Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    13 Dec 2022   •   17:20
Anunț de ULTIMĂ ORĂ al Kremlinului. Condiții pentru negocierile de pace cu Ucraina
Sursa foto: Hepta

Kremlinul a răspuns la propunerea președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, care vrea organizarea unui summit mondial al păcii.

"Partea ucraineană trebuie să ţină cont de realităţile de pe teren. Aceste realităţi sunt că Federaţia Rusă are în componență noi regiuni, în urma referendumurilor care au avut loc în aceste teritorii. Este imposibil orice progres diplomatic atâta timp cât Kievul nu va ţine cont de aceste realităţi ", a explicat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, citat de AFP. 

În luna septembrie 2022, Federația Rusă a organizat referendumuri în patru regiuni din sud-estul Ucrainei pentru anexare însă acestea nu au fost recunoscute de comunitatea internațională.

De cealaltă parte, Kievul vrea ca forțele ruse să se retragă din teritoriile ocupate însă Peskov a replicat că acest lucru "este în afara oricărei discuţii".

Volodimir Zelenski a anunțat că vrea organizarea, în această iarnă, a unui summit mondial al păcii pentru a-și prezenta propunerile. El a anunțat un astfel de plan, în 10 puncte, la reuniunea G20 din Indonezia, desfășurată în noiembire 2022, respins însă categoric de Moscova. 

 

×