x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kremlinul declina orice comentariu referitor la absenta lui Putin din Moscova

Kremlinul declina orice comentariu referitor la absenta lui Putin din Moscova

15 Mar 2015   •   16:30
Kremlinul declina orice comentariu referitor la absenta lui Putin din Moscova

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declinat orice comentariu privitor la informatia prezentata de un portalul de stiri independent, conform caruia presedintele Vladimir Putin nu a fost prezent in Moscova in ultimele zile, noteaza Reuters.

Ultima actiune a cancelariei lui Putin, care nu a mai fost vazut in public sau intr-o interventie televizata in direct de mai bine de o saptamana, a fost amanarea unei intalniri pe presedintele rus urma sa o aiba cu liderii Kazahstanului si Bielorusiei
Informatia prezentata de portalul de stiri, conform careia Putin s-a afla la resedinta din Novgorod, pe malul lacului Valdai, nu a fost confirmata de purtatorul de cuvant al Kremlinului.
Sub protectia anonimatului, un oficial kazah a declarat pentru Reuters ca amanarea intalnirii pe care Putin ar fi trebuit sa o aiba cu liderii Kazahstanului si Bielorusiei s-a produs din cauza faptul ca Putin ar fi bolnav.
Totusi, Peskov a infirmat aceasta stire, dand asigurari, joia trecuta, ca presedintele rus, in varsta de 62 de ani, este intr-o foarte buna stare de sanatate.

Neaparitia in public a lui Putin a produs numeroase speculatii, plecand de la deteriorarea starii sale de sanatate, la o lovitura de stat care l-ar fi inlaturat de la putere sau la faptul ca ar fi plecat in Elvetia, unde iubita sa a nascut.
Kremlinul a infirmat toate aceste zvonuri.

Intr-un comunicat oficial al cancelariei sale, emis vineri, Putin urmeaza sa se intalneasca pe 16 februarie, la Sankt Petersbug cu presedintele Kirgastanului, Almazbek Atambayev.

×