x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe La închisoare, pentru că au furat inscripţia de la Auschwitz

La închisoare, pentru că au furat inscripţia de la Auschwitz

de Sînziana Stancu    |    18 Mar 2010   •   00:00

Un tribunal din Cracovia a condamnat la închisoare trei bărbaţi care furaseră inscripţia "Munca eliberează" ("Arbeit macht frei") de la fostul lagăr nazist de la Auschwitz.



Furtul fusese comis în noaptea de 17 spre 18 decembrie, anul trecut, de către cinci persoane, iar inscripţia metalică, lungă de aproximativ 5 metri, fusese găsită după trei zile, tăiată în trei bucăţi, informează AFP, citând agenţia PAP. Din cei cinci arestaţi în acest caz, numai trei au fost condamnat la pedepse cuprinse între un an şi jumătate şi doi ani şi jumătate de închisoare şi la o amendă de 2.580 de euro (10.000 de zloţi).

Poliţia poloneză a ţinut să precizeze că persoanele care au furat celebra inscripţie în limba germană nu sunt neonaziste, dar sunt recidiviste. Două dintre ele au luat legătura cu un fost lider neonazist suedez, Anders Hogtrom, care a fost deja extrădat către Polonia, pentru a fi şi el audiat de justiţia poloneză în acest dosar. Condamnaţii au dreptul la apel.

Furtul celebrei inscripţii a încins spiritele şi a provocat reacţii dure atât în Polonia, cât şi în Israel, dar mai ales în rândul foştilor prizonieri.

×
Subiecte în articol: externe