x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Legislative în Irak

Legislative în Irak

de Anca Aldea    |    07 Mar 2010   •   00:00

Irakienii nu s-au lăsat intimidaţi de atacurile insurgenţei şi au venit duminică în număr neaşteptat de mare la urne, anunţă AFP.

Potrivit corespondenţilor presei europene la Bagdad, în regiunile sunite rata de participare a fost mult mai mare decât în zonele şiite: 90% în provincia Diyala, 82% în oraşul Samarra, între 55% şi 60% în Diwaniya, Najaf şi Nassiriya.

Înainte şi după deschiderea urnelor, duminică, la ora 14:00 GMT (ora 16:00 în România), Al-Qaida a ameninţat cu pedepse dure şi sângeroase pentru irakienii care se încumetă să-şi exprime votul în legislative.

La patru ore de la deschiderea secţiilor de vot, numărul morţilor se ridica la 38, iar cel al răniţilor - la 110. Pereţii mai multor clădiri din cartierul Mansour din Bagdad au sărit în aer. "Este destinul nostru. Noi, irakienii, nu ne cunoaştem viitorul, însă pentru noi, astăzi, aceste bombe sunt nişte lucruri mărunte", spune un profesor de limba engleză. "Sperăm la o viaţă mai bună şi la un succes al acestor alegeri", mărturiseşte pentru AFP o femeie între două vârste, mamă a doi copii.
Aproximativ 19 milioane de oameni cu drept de vot au fost chemaţi la urne pentru a desemna 325 de deputaţi pentru un mandat de patru ani.

×
Subiecte în articol: externe