x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Letonia anunţă deschiderea unui centru NATO pentru a contracara un război al informaţiei din partea Rusiei

Letonia anunţă deschiderea unui centru NATO pentru a contracara un război al informaţiei din partea Rusiei

de Agerpres    |    03 Iul 2014   •   20:44
Letonia anunţă deschiderea unui centru NATO pentru a contracara un război al informaţiei din partea Rusiei

Letonia a anunţat joi deschiderea, în curând, la Riga a unui nou centru strategic de comunicaţii susţinut de NATO, pentru a contracara tentativele Moscovei de a influenţa importanta minoritate rusofonă a acestei ţări baltice pe fondul crizei ucrainene.

Deschiderea centrului de către Alianţa Atlantică este aşteptată "până la sfârşitul verii", a indicat pentru AFP Ministerul leton al Apărării, citat de AFP.

Ţările baltice denunţă o campanie de propagandă dusă de Rusia în mass-media apropiată rusofonilor, aceştia reprezentând în Letonia, ca şi în Estonia, aproximativ un sfert din populaţie.

Potrivit premierului leton Laimdota Straujuma, Rusia duce "un război al informaţiei" în această fostă republică sovietică care s-a alăturat UE şi NATO în 2004.

"Guvernul leton nu poate permite unor ţări străine să se amestece în treburile sale interne şi să submineze statul", a afirmat Straujuma în faţa parlamentului.

Deputaţii letoni au aprobat joi un proiect de lege ce prevede creşterea cheltuielilor pentru apărare la nivelul minim fixat de NATO, de 2% din Produsul Intern Brut (PIB), până în 2020.

×