x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Leul evadat de la un circ din Italia, narcotizat, a scăpat și a doua oară, apoi a fost prins

Leul evadat de la un circ din Italia, narcotizat, a scăpat și a doua oară, apoi a fost prins

de Redacția Jurnalul    |    12 Noi 2023   •   20:00
Leul evadat de la un circ din Italia, narcotizat, a scăpat și a doua oară, apoi a fost prins

Leul evadat de la un circ din Ladispoli, Italia, a fost narcotizat, dar a reușit să scape și a doua oară. După câteva ore de alertă ridicată, a fost prins. "Suntem victimele unui sabotaj. Am găsit cușca deschisă”, se apără proprietarii circului.

Fuga spre libertate a lui Kimba, leul bătrân care a evadat de la circul Rony Roller, a ținut pe toată lumea în suspans timp de 6 ore: locuitorii baricadați în casele lor, poliția în stare de asediu și activiștii pentru drepturile animalelor pe picior de război, scrie La Repubblica.

În timp ce proprietarii circului, disperați de posibilele consecințe, spun: "Suntem victimele unui sabotaj. Am găsit cușca deschisă și cineva a văzut trei persoane fugind”.

Încă nu este clar ce s-a întâmplat sâmbătă după-amiază. Carabinierii din Ladispoli vor trimite un raport la procuratura din Civitavecchia, iar managerii circului riscă un proces pentru că nu au supravegheat animalul.

Primul punct de cotitură în prinderea leului a venit atunci când un elicopter al poliției, care survola zona, a reușit să vadă felina pe un câmp. Animalul a fost apoi monitorizat pe tot parcursul drumului său. În jurul orei 21.00, veterinarii au reușit să îl narcotizeze.

Leul nu s-a dat bătut nici așa și s-a refugiat din nou în vegetație. În jurul orei 22.00, animalul a fost prins, securizat și returnat la circ.

Activiștii pentru animale promit deja lupta. Cel mai înverșunat este un influencer care a organizat un protest în fața circului, cerând ca autoritățile să revoce toate autorizațiile pentru circ.

Organizația Internațională pentru Protecția Animalelor dorește acum „introducerea unei legi care să interzică circurile cu animale”.

×
Subiecte în articol: leu Italia evadat circ