x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Libia a finanţat campania electorală a lui Sarkozy

Libia a finanţat campania electorală a lui Sarkozy

16 Mar 2011   •   18:05
Libia a finanţat campania electorală a lui Sarkozy
Sursa foto: /reuters

156558-saif.jpgÎntr-un interviu acordat postului Euronews, Saif al-Islam Gaddafi, unul dintre fiii dictatorului libian, a dezvăluit faptul că Libia a finanţat în 2007 campania electorală a preşedintelui Franţei, Nicolas Sarkozy.

 

Gaddafi a afirmat că regimul de la Tripoli păstrează toate dovezile transferurilor bancare făcute în acea perioadă şi este gata să le pună la dispoziţia opiniei publice, pentru a pedepsi astfel atitudinea adversă a Franţei şi a lui Sarkozy la adresa Libiei.

 

“Sarkozy trebuie să ne dea înapoi toţi banii. Primul lucru pe care trebuie să-l facă acest clown acum este să returneze banii poporului libian. Avem toate dovezile posibile că i-am finanţat campania”, a declarat Saif Gaddafi în interviul acordat Euronews.

 

Un purtător de cuvânt al Palatului Elysee a decclarat că nu are informaţii în acest sens şi nu poate comenta afirmaţiile fiului lui Gaddafi. Cotidianul The Guardian citează, în schimb, o altă sursă libiană, din anturajul puterii de la Tripoli, potrivit căreia “dacă Sarkozy vrea să joace murdar, îi vom răspunde cu acceaşi monedă”.

 

Legislaţia franceză limitează cuantumul fondurilor destinate campaniilor electorale. În 2010, preşedintele Sarkozy a fost implicat într-un scandal politic în care a fost acuzat că a fost finanţat prin donaţii ilegale făcute de cea mai bogată femeie din Hexagon, Liliane Betencourt. În vârstă de 89 de ani, proprietara brandului L'Oreal are o avere estimată de Forbes la 23,5 miliarde de dolari.

×
Subiecte în articol: Nicolas Sarkozy gaddafi