x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lider si nelinistit - Fidel Castro, la televizor

Lider si nelinistit - Fidel Castro, la televizor

de Anca Aldea    |    15 Sep 2006   •   00:00

Presedintele Cubei, Fidel Castro, nu inceteaza sa uimeasca. La fiecare eveniment important care se petrece in lume, "el lider maximo" are cate o reactie publica.

EVOLUTIE. Castro a slabit 20 de kilograme, dar ii merge bine
Presedintele Cubei, Fidel Castro, nu inceteaza sa uimeasca. La fiecare eveniment important care se petrece in lume, "el lider maximo" are cate o reactie publica.

Miercuri seara, el a fost vazut din nou de cubanezi si de lumea intreaga. Asta, pentru ca televiziunea nationala cubaneza a dat publicitatii noi imagini cu liderul de la Havana, aflat in convalescenta. Imbracat in pijama de matase cu model, Castro este fotografiat intr-un salon medical, in timp ce scriitorul argentinian Miguel Bonasso ii ofera o carte cu interviuri acordate directorului publicatiei franceze Le Monde Diplomatique, Ignacio Ramonet. "Parintele revolutiei cubaneze" apare "intr-o forma mai buna decat isi imagina dupa ce vazuse imaginile publicate".

UN LUPTATOR. Noile dovezi ca presedintele cubanez este bine, sanatos au fost facute publice chiar in ziua in care la Havana a fost deschisa reuniunea ministeriala a Miscarii Statelor Nealianiate. Castro, care se afla la recuperare intr-un loc secret din Cuba, a promis ca va participa la aceasta reuniune.

Promisiunea nu a fost tinuta, iar vicepresedintele cubanez a incercat sa calmeze spiritele, afirmand ca starea de sanatate a lui Castro, care a slabit aproape 20 de kilograme, evolueaza pozitiv. Si ministrul de Externe a laudat conditia fizica a liderului: "Este mai curand alert si, desi are o oarecare intarziere, ne urmareste. Bineinteles, trebuie sa aiba (unele perioade de) odihna".

×
Subiecte în articol: externe castro