x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Liderii "Miscării Umbrelelor" din Hong Kong au fost arestaţi

Liderii "Miscării Umbrelelor" din Hong Kong au fost arestaţi

17 Aug 2017   •   12:18
Liderii "Miscării Umbrelelor" din Hong Kong au fost arestaţi

Mişcarea democratică din Hong Kong a suferit ultimul eşec după ce trei dintre cei mai influenţi lideri ai acesteia au fost arestaţi pentru rolul pe care l-au avut într-un protest de la începutul unei ocupaţii anti-guvernamentale de 79 de zile, cunoscută sub numele de “mişcarea umbrelelor”, scrie The Guardian.

În după-amiaza zilei de joi, Alex Chow, Nathan Law şi Joshua Wong au fost condamnaţi la închisoare între şase şi opt luni. Cei trei cu vârste de 26, 24 şi , repectiv, 20 de ani au evitat închisoarea acum un an, când a fost luată în considerare opţiunea de serviciu public, după ce au fost găsiţi vinovaţi pentru participarea sau instigarea unei “adunări ilegale” care a dus la răspândirea protestelor umbrelelor din septembrie 2014. Însă, luna aceasta, departamentul pentru justiţie de la Hong Kong a cerut ca aceste sentinţe să fie reconsiderate, cu un procuror care a atacat lenea “destul de periculoasă” care a fost arătată activiştilor.

Decizia de joi pentru sporirea pedepsei a stârnit revolta printre susţinătorii acestora, care  au condamnat, ceea ce ei au numit, ultimul exemplu al efortului Beijingului de a elimina orice provocare paşnică.

Au existat, de asemenea, critici din partea Statelor Unite, unde senatorul Republican Marco Rubio a atacat decizia ca fiind “ o ruşine şi o evidenţă că autonomia preţioasă a Hong Kongului se erodează rapid”. “Joshua Wong, Nathan Law, Alex Chow şi alţi protestatari ai mişcării umbrelelor sunt campioni ai pro-democraţiei care sunt demni de admiraţie, nu criminali care merită timp în închisoare”, a mai spus Rubio.

×