x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Liderul Australiei de Vest a demisionat din cauza epuizării

Liderul Australiei de Vest a demisionat din cauza epuizării

de Redacția Jurnalul    |    29 Mai 2023   •   12:45
Liderul Australiei de Vest a demisionat din cauza epuizării
Sursa foto: Hepta

Liderul Australiei de Vest a demisionat luni printr-un anunț surprinzător, invocând epuizarea, după ce a condus statul bogat în resurse prin pandemia COVID.

Premierul Mark McGowan, ales în 2017, este membru al Partidului Laburist, aflat la putere în Australia, care deține o largă majoritate și în Australia de Vest. De asemenea, el va demisiona din parlamentul statului în această săptămână, a declarat el într-o conferință de presă.

„Mi-a plăcut provocarea de a rezolva probleme, de a lua decizii, de a obține rezultate și de a ajuta oamenii. Dar adevărul este că sunt obosit, extrem de obosit. De fapt, sunt epuizat”, a spus McGowan.

McGowan a câștigat o realegere zdrobitoare în 2021, politicile sale COVID, care au izolat efectiv statul de restul Australiei, dovedindu-se extrem de populare.

În prezent, laburiștii dețin 53 din cele 59 de locuri în camera inferioară a statului și se așteaptă ca aceștia să revină la putere în cadrul alegerilor care vor avea loc până în 2025.

„Deși este adevărat că amploarea uriașă a ultimei sale victorii electorale i-a adus un loc în istoria politică australiană, știu că definiția succesului lui Mark a fost întotdeauna aceea de a oferi rezultate pentru oameni, de a îmbunătăți viețile și de a crea un progres care să dăinuie”, a declarat premierul Anthony Albanese într-o declarație.

Australia de Vest este cel mai mare stat al țării ca suprafață și este bogat în resurse, inclusiv minereu de fier și gaze naturale.

Laburiștii nu au anunțat încă procesul de înlocuire a lui McGowan.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: australia de vest Mark McGowan