x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Liderul unui grup sunit, asasinat în Pakistan

Liderul unui grup sunit, asasinat în Pakistan

17 Aug 2009   •   00:00

Liderul grupului extremist sunit Sipah-e-Sahaba din Pakistan, interzis din 2002 din cauza implicării în violenţe comise asupra minorităţii şiite, a fost ucis luni de un bărbat care a fost la rândul său împuşcat mortal, a anunţat poliţia, citată de AFP.



Ali Sher Haideri a fost atacat de un bărbat care a deschis focul asupra sa în localitatea Pir Jo Goth, din provincia Sind, în sudul Pakistanului. Un alt atacator a murit în urma schimbului de focuri, ca şi asasinul liderului sunit, fiind ucis de gărzile de corp ale lui Haideri, a declarat pentru AFP Pir Muhammed Shah, un înalt responsabil al poliţiei locale. Anchetatorii cred că asasinul, care a fost "identificat", a acţionat pe fondul unei nemulţumiri personale.

Grupul sunit Sipah-e-Sahaba a fost interzis în Pakistan în 2002 după ce a fost implicat în numeroase atacuri criminale îndreptate asupra comunităţii şiite. Şiiţi reprezintă nici 20% din cei 168 de milioane de locuitori ai Pakistanului. Peste 4.000 de persoane şi-au pierdut viaţa de la sfârşitul anilor "80 în violenţele între suniţi şi şiiţi, în mare parte din confesiunea minoritară.

×
Subiecte în articol: externe