x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Limbajul ''toxic'' al lui Trump a contribuit la recentele atacuri, afirmă fostul vicepreşedinte Biden

Limbajul ''toxic'' al lui Trump a contribuit la recentele atacuri, afirmă fostul vicepreşedinte Biden

07 Aug 2019   •   14:22
Limbajul ''toxic'' al lui Trump a contribuit la recentele atacuri, afirmă fostul vicepreşedinte Biden

Fostul vicepreşedinte american John Biden, care este principalul candidat la nominalizarea democrată pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor, l-a acuzat miercuri pe preşedintele republican Donald Trump că promovează supremaţia albilor, despre care se consideră că s-a aflat la baza mai multor recente atacuri armate din SUA, relatează Reuters.

"Cât de departe este afirmaţia lui Trump privind o invazie (a imigranţilor) de cea a atacatorului din El Paso, care a spus că gestul său este un răspuns la invazia hispanică din Texas? Nu este deloc departe", subliniază Biden într-un discurs susţinut în Iowa, al cărui text a fost consultat în avans de Reuters.

"Atât prin limbajul direct cât şi prin subtext, acest preşedinte a încins focul supremaţiei albe în această ţară", afirmă Biden.

În persoana lui Trump, SUA au "un preşedinte care s-a aliniat celor mai întunecate forţe din această ţară, un preşedinte cu un limbaj toxic care a îmbrăţişat public şi fără nicio reţinere o strategie politică a urii, rasismului şi divizării", potrivit discursului lui Biden.

Asistenţii lui Trump au respins criticile care s-au făcut auzite după atacurile armate de sâmbătă din El Paso, în Texas, şi de la Dayton, în Ohio, critici conform cărora retorica preşedintelui ar fi contribuit la aceste atacuri. Potrivit poliţiei, autorul atacului din El Paso, soldat cu 22 de morţi, a fost motivat aparent de ura faţă de hispanici.

Trump, care urma să se deplaseze miercuri la El Paso, a propus într-un discurs adresat naţiunii reformarea legislaţiei SUA privind sănătatea mintală, cooperarea cu social media pentru depistarea posibililor atacatori şi blocarea accesului la arme pentru persoanele potenţial violente.

AGERPRES

×