x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lista cu numele victimelor cutremurului din Aquila, dată publicitaţii

Lista cu numele victimelor cutremurului din Aquila, dată publicitaţii

10 Apr 2009   •   00:00

Protecţia Civilă din regiunea Abruzzo a publicat ieri seara o listă cu numele celor 287 de victime ale cutremurului de luni dimineaţă, care a calamitat oraşul Aquila. Printre acestea se găsesc şi cei cinci români, informează Agerpres.

Cazul cel mai tragic este cel al întregii familii Ghiroceanu, formată din trei persoane: tatăl - Laurenţiu Constantin, născut pe 19 decembrie 1968, soţia acestuia, Bobu Darinca Mirandoli, născută pe 29 septembrie 1973, şi fiul Antonio Iovan, în vârstă de numai şase luni, născut pe 12 noiembrie 2008. Cei trei locuiau în cartierul San Demetrio din comuna Paganica.

Celălalt minor decedat în cutremur, Muntean Silviu Daniel, era născut la 22 noiembrie 2002 şi locuia cu familia sa în localitatea Onna, aflată chiar în epicentrul cutremurului şi care a fost aproape rasă de pe faţa pământului. Tatăl băiatului a reuşit, împreună cu echipele de salvare, să-i scoată în viaţă de sub dărâmăturile locuinţei pe soţia sa şi pe fratele lui Silviu Daniel mai mare cu trei ani, însă nu a mai putut face pentru acesta.

A cincea victimă este Enesoiu Adriana, născută la 11 mai 1961, femeia lucrând ca îngrijitoare de bătrâni în oraşul Aquila.
Toţi cei cinci vor fi înmormântaţi în România, corpurile lor urmând să fie repatriate în localităţile de origine în zilele următoare.

Vineri la prânz, începând cu ora locală 11.00, va avea loc ceremonia solemnă a funeraliilor de stat pentru victimele cutremurului, la care vor prezenţi preşedintele republicii Giorgio Napolitano, premierul Silvio Berlusconi, preşedintele Camerei Gianfranco Fini, preşedintele Senatului Renato Schifani, alţi miniştri şi oficiali italieni, membri ai corpului diplomatic de la Roma, printre care şi ambasadorul României Răzvan Rusu.

×
Subiecte în articol: externe