x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Live TEXT Război în Ucraina, ziua 47. Atacul asupra gării din Kramatorsk: Peste 90 de civili, inclusiv 17 copii, sunt în spital

Live TEXT Război în Ucraina, ziua 47. Atacul asupra gării din Kramatorsk: Peste 90 de civili, inclusiv 17 copii, sunt în spital

11 Apr 2022   •   07:46
Live TEXT Război în Ucraina, ziua 47. Atacul asupra gării din Kramatorsk: Peste 90 de civili, inclusiv 17 copii, sunt în spital
Sursa foto: Hepta

Luni, 11 aprilie 2022, este cea de-a 47-a zi de război în Ucraina.

Update Trupele ruse sapă tranșee în apropierea orașului Energodar, unde se află centrala nucleară din Zaporojie, și instalează lansatoare de rachete „Grad” de-a lungul râului Nipru. Despre asta a anunțat luni, 11 aprilie, compania nucleară ucraineană de stat Energoatom.

Update Peste 90 de persoane, inclusiv 17 copii, sunt în spital după atacul cu rachete asupra gării din Kramatorsk, anunță Ucraina. 92 de civili se află încă în spital după ce au fost atacați cu rachete în timp ce așteptau într-o gară ucraineană. Peste 50 de persoane au fost ucise vineri în atacul asupra gării din orașul Kramatorsk, situat în estul țării. Guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, Valentyn Reznichenko, a declarat că doar doi copii și patru adulți au fost externați din spital.„Nu am avut nici o veste bună. Am dus răniții în regiunea noastră, cei care au putut fi transportați. Medicii îi supraveghează pe copii și pe adulții în permanență. Avem totul pentru tratamentul lor", a explicat primarul pe Telegram.

Update Lupte intense in regiunea Donetk. In timp ce un avion militar rusesc bombardeaza obiective, la sol luptatori ucraineni din apararea teritoriala lanseaza un atac asupra acesteia cu un lansator Igla

Update Lungi coloane de blindate rusești se îndreaptă către zonele Donetk și Lugansk. Una dintre acestea a fost filmată astăzi, în urmă cu câteva ore

Update  Lovitură cu rachete asupra localității Lisichansk, regiunea Lugansk. O persoană a murit.

Update Din regiunea Lugansk luni au fost evacuați 600 de oameni, anunță administrația regională de stat din Lugansk.

Update În localitatea Romanovka a fost deschis un pod mobil temporar care face legătură între localitățile Irpin, Bucea, Gostomel, Vorzel cu capitala Kiev.

Update Pe 11 aprilie 2022 vor fi deschise nouă coridoare umanitare pentru evacuarea civililor, anunță viceprim-ministra Ucrainei, Irina Vereșciuk.

Update Specialisti si investigatori din cadrul Jandarmeriei din Franta au ajuns in Ucraina cu scopul de a ajuta in cercetarea crimelor de razboi comise de militarii rusi in zona Kievului

Update Policlinica de diagnostic si tratament pentru copii din Mariupol.

Cum arata acum:

Mariupol

Update Depozit de munitie rusesc distrus de loviturile artileriei ucrainene in regiunea Lugansk

UPDATE Imagini din Mariupolul locuit

Update Liderul cecen Ramzan Kadîrov spune că urmează o nouă ofensivă de „eliberare” a orașului Mariupol și a localităților din Donețk și Lugansk. Potrivit lui Kadîrov, un ordin în acest sens a fost deja dat de președintele rus Vladimir Putin.

Liderul cecen a mai adăugat că după această „operațiune de eliberare” urmează o nouă ofensivă asupra Kievului.

Update În cursul nopții, Nikolaev a fost supus tirurilor de artilerie rusești

Update În cursul nopții, zona Harkov a fost supusă tirurilor de artilerie rusești

Update Metoda de lupta. Un grup de militari ucraineni a fost spulberat de o lovitura de tanc. Blindatul , un T72 BZ, aparține unui grup de luptă care acționează în regiunea Donetk

UPDATE Surse ucrainene susțin că la Volnovaha s-au reluat luptele. În imagini ar fi ceceni din Regimentul de Gardă, puși în retragere de unități ucrainene

UPDATE Punct de incartiruire al unei grupe de soldați ruși în timpul ocupației de la Bucea. Ce au lăsat în urmă.

UPDATE În satul Buzovaia de lângă Kiev, autoritățile ucrainene au găsit o altă groapă comună, iar locuitorii vorbesc despre zeci de oameni uciși pe drumurile din sat, transmite Unian.

„Peste 50 de oameni au murit pe drumul care face legătură dintre Berezovka și Dmitrovka. Au fost împușcați direct. Într-o mașină a ars un copil, au rămas doar oase”, spune primarul din Dmitrovka.

Forțele rusești au continuat să bombardeze ținte din estul Ucrainei

Forțele rusești au continuat duminică să bombardeze ținte din estul Ucrainei, în timp ce Washingtonul spune că va răspunde cererii Kievului de a primi mai mult ajutor militar prin furnizarea "armelor de care are nevoie" pentru a se apăra împotriva Rusiei.

Rusia nu a reușit să cucerească niciun oraș important de când a început invazia pe 24 februarie, dar Ucraina spune că și-a adunat forțele în est pentru un asalt major și a îndemnat populația să fugă.

Forțele rusești au tras duminică rachete în regiunile ucrainene Luhansk și Dnipropetrovsk, au declarat oficialii citați de Reuters.

Rachetele au distrus complet aeroportul din orașul Dnipro, a declarat Valentin Reznichenko, guvernator al regiunii centrale Dnipropetrovsk.

Ministerul rus al Apărării a declarat că rachete de înaltă precizie au distrus cartierul general al batalionului ucrainean Dnipro din orașul Zvonetski.

Reuters nu a putut confirma imediat aceste informații.

De la invadarea Rusiei, Zelenski a făcut apel la puterile occidentale să ofere mai mult ajutor în domeniul apărării și să pedepsească Moscova cu sancțiuni dure.

Consilierul pentru securitate națională al SUA, Jake Sullivan, a declarat pentru ABC News: „Vom oferi Ucrainei armele de care are nevoie pentru a-i înfrânge pe ruși și a-i împiedica să cucerească mai multe orașe și localități."

Într-un interviu acordat emisiunii "60 Minutes" de la CBS, Zelenski a declarat că are încredere în propriile forțe armate, dar "din păcate nu am încredere că vom primi tot ce avem nevoie" din partea Statelor Unite.

×
Subiecte în articol: Ucraina