x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump spune că a vorbit cu Zelenski și promite să „pună capăt războiului”

Donald Trump spune că a vorbit cu Zelenski și promite să „pună capăt războiului”

de Redacția Jurnalul    |    20 Iul 2024   •   07:50
Donald Trump spune că a vorbit cu Zelenski și promite să „pună capăt războiului”
Sursa foto: Hepta

Candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, a declarat vineri că a vorbit la telefon cu liderul Ucrainei, Volodimir Zelenski, și s-a angajat să pună capăt războiului dintre țara europeană și Rusia.

„Îl apreciez pe președintele Zelenski pentru că mi-a întins o mână, pentru că eu, ca viitor președinte al Statelor Unite, voi aduce pacea în lume și voi pune capăt războiului care a costat atât de multe vieți și a devastat nenumărate familii nevinovate”, a declarat Trump într-o postare pe Truth.

„Ambele părți vor putea să se unească și să negocieze un acord care să pună capăt violenței și să deschidă calea spre prosperitate”.

Statele Unite au furnizat zeci de miliarde de dolari în asistență militară pentru Kiev de când Rusia a lansat invazia la scară largă a Ucrainei în februarie 2022 - deși o victorie a lui Trump în alegerile din noiembrie ar pune sub semnul întrebării continuarea sprijinului Washingtonului, potrivit AFP.

Zelenski a confirmat convorbirea, în timpul căreia l-a felicitat pe Trump pentru că a devenit oficial candidatul Partidului Republican la alegerile prezidențiale.

„Am convenit cu președintele Trump să discutăm la o întâlnire personală ce pași pot face pacea echitabilă și cu adevărat durabilă”, a scris Zelenski într-o postare pe X.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: donald trump Volodimir Zelenski razboi