x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Live TEXT Război în Ucraina, ziua 76. Lituania declară în mod oficial acțiunea Rusiei drept "genocid"

Live TEXT Război în Ucraina, ziua 76. Lituania declară în mod oficial acțiunea Rusiei drept "genocid"

10 Mai 2022   •   07:58
Live TEXT Război în Ucraina, ziua 76. Lituania declară în mod oficial acțiunea Rusiei drept "genocid"
Sursa foto: Hepta

Marți, 10 mai 2022, este cea de-a 76-a zi de război în Ucraina.

Update Parlamentul lituanian a adoptat marţi o rezoluţie prin care declară invazia Rusiei în Ucraina drept ”genocid”, iar Rusia este ”autor al actelor teroriste”. Fosta republică baltică sovietică este prima țară care condamnă, oficial, în termeni atât de duri invazia declanșată de Vladimir Putin. 

Update Militarii ucraineni găsesc multe bunuri furate de ruși și lăsate pe câmp după retragere. Au fost găsite mai multe mașini de spălat în pozițiile ocupate de trupele ruse în Ucraina, potrivit Nexta.

 

 

Update Orașul Severodonetsk din regiunea Lugansk a rămas fără gaze naturale. Rușii au întrerupt gazoductul principal, anunță șeful administrației militare de la Lugansk, Serghei Gaidai.

Update  Meduza publică imagini din Orașul Popasnaya aproape distrus de bombardamentele rusești.

Update Armata rusă își întărește prezența de-a lungul graniței de nord, în timp ce forțele ucrainene contraatacă în jurul orașului Harkov, a anunțat marți armata ucraineană. „Inamicul menține anumite forțe și mijloace de apărare aeriană în regiunea Belgorod [din Rusia] în mod deplin de pregătire”, a spus Statul Major General și „continuă să-și concentreze eforturile pe apărarea frontierelor ocupate pentru a preveni înaintarea de unități ale trupelor noastre către granița de stat”.

Update Președintele Administrației Militare Regionale din Harkov, Oleg Sinegubov, anunță că 44 de corpuri neînsuflețite ale civililor ucraineni au fost scoase de sub dărâmăturile unei case din Izium, regiunea Harkov.

„În Izium, sub dărâmăturile unei clădiri cu cinci etaje, pe care ocupanții au distrus-o în primele zece zile ale lunii martie, au fost găsite cadavrele a 44 de civili. Aceasta este o altă crimă de război teribilă a invadatorilor ruși împotriva populației civile”, spune Oleg Sinegubov.

Update Sat ucrainean dupa ce a suportat trecerea trupelor rusesti. Sursa: organizatia Azov Dnipro

Update "Discoteca din Nikolaev".  Bombardamentele cu tot felul de proiectile  au loc in fiecare noapte in orasul ucrainean. Termenul de "discoteca" a fost nascocit si este folosit de propagandistii rusi care transmit live atacurile

Update Ultimul atac aerian asupra localitatii Popasnaya, declarata drept "eliberata", ieri, de catre rusi

Update ❗Stil cecen! Prizonieri ucraineni sunt pusi sa felicite Uniunea Sovietica cu prilejul victoriei impotriva Germaniri Naziste. Puscasul lui Kadirov are gesturi de dirijor. In cealalta mana tine automatul

Update Comandamentul Operaţional „Sud” anunță că trupele ruse au tras trei rachete „Kinzhal” asupra regiunii Odesa. Două persoane au fost rănite și au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

„Un alt atac cu rachete a fost efectuat în regiunea Odesa. 3 rachete „Kinzhal” au fost trase dintr-un avion strategic Tu-22. 5 clădiri au fost distruse, iar două persoane au fost rănite”, susține Comandamentul Operațional „Sud”.

×
Subiecte în articol: Ucraina