x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Londra avertizează Rusia că ar interveni pentru apărarea Finlandei şi Suediei în cazul unui atac

Londra avertizează Rusia că ar interveni pentru apărarea Finlandei şi Suediei în cazul unui atac

05 Mai 2022   •   07:56
Londra avertizează Rusia că ar interveni pentru apărarea Finlandei şi Suediei în cazul unui atac

Guvernul Marii Britanii a avertizat, miercuri, Rusia că ar interveni pentru apărarea Finlandei şi Suediei în cazul unui atac militar, indiferent dacă aceste ţări sunt sau nu membre ale Alianţei Nord-Atlantice.

"Este de neconceput ca Marea Britanie să nu intervină pentru susţinerea Finlandei sau a Suediei, dacă ar fi atacate vreodată, chiar şi în lipsa unui acord formal. Suntem naţiuni europene care împărtăşim aceleaşi valori, cu istorii îndelungate şi relaţii profunde", a declarat miercuri Ben Wallace, ministrul britanic al Apărării, în cursul unei vizite la Helsinki, potrivit BBC.

Finlanda şi Suedia analizează posibilităţi de a depune cereri pentru aderarea la NATO, în contextul intervenţiei militare ruse în Ucraina.

Un elicopter militar rus a pătruns scurt timp, miercuri, în spaţiul aerian al Finlandei, în contextul tensiunilor generate de planul Guvernului de la Helsinki privind aderarea la Alianţa Nord-Atlantică. Administraţia Vladimir Putin a avertizat că eventuala admitere a Suediei şi Finlandei în NATO va atrage consecinţe în materie de securitate.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: finlanda suedia