x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe LONDRA: Parlamentari mai scumpi cu 4 milioane de euro

LONDRA: Parlamentari mai scumpi cu 4 milioane de euro

de Irina Cristea    |    23 Iun 2008   •   00:00

Au salarii de peste 6.500 de euro pe lună, dar cer un “supliment” anual de 50.000 de euro pentru a-şi putea permite o a doua locuinţă la Londra

Au salarii de peste 6.500 de euro pe lună, dar cer un “supliment” anual de 50.000 de euro pentru a-şi putea permite o a doua locuinţă la Londra. Este vorba despre parlamentarii britanici care, potrivit săptămânalului Sunday Times, vor finaliza foarte curînd o propunere legislativă în acest sens.

 
FĂRĂ DECONTURI. Iniţiativa i-ar scuti pe parlamentari să mai aducă spre decontare chitanţe cu cheltuielile aferente reşedinţelor proprii. Criticii unei astfel de propuneri spun că, prin alocarea unei sume standard pentru o reşedinţă la Londra, legiuitorii ar fi “premiaţi” pentru felul în care abuzează sistematic de prevederile care le permit decontarea cheltuielilor casei. Nu o dată, contabilii au descoperit că pe chitanţele aduse la decont figurau servicii de grădinărit sau de întreţinere care depăşeau cu mult tarifele obişnuite. Dacă va fi adoptată, măsura îi va costa pe contribuabilii britanici 3,8 milioane de euro.

 

 

×
Subiecte în articol: externe