x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lovită de cutremur, India scapă de tsunami

Lovită de cutremur, India scapă de tsunami

11 Aug 2009   •   00:00

National Weather Service a ridicat alerta sa, emisă luni, la tsunami. Metereologia americană a făcut această prognoză după un seism cu o magnitudine de moment excepţională de 7,6 grade Richter, care a lovit insulele Andaman.



Centrul de alertă la tsunami în Pacific, o filială a NWS, a publicat un buletin indicând că "niciun tsunami important nu a fost generat" de cutremurul de pământ şi că "în consecinţă, alerta la tsunami este acum ridicată". Centrul naţional indian de alertă la tsunami a indicat mai înainte că el nu a emis o alertă în urma seismului, produs la 19.55 GMT, la 263 de kilometri nord de Port Blair, în insulele Andaman, la circa 33 de kilometri adâncime.

Arhipelagul Andaman, compus din peste 500 de insule între India şi Myanmar /fostă Birmania/, a fost lovit din plin de un tsunami mortal la 26 decembrie 2004, care a devastat coastele ţărilor riverane Oceanului Indian. El a făcut peste 3.000 de morţi şi dispăruţi în Andaman. USGS a declanşat mai înainte o alertă la tsunami pentru India, Myanmar, Indonezia, Thailanda şi Bangladesh

×
Subiecte în articol: externe