x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe LOVITURĂ DE STAT în TURCIA. Soldații puciști au început să se predea

LOVITURĂ DE STAT în TURCIA. Soldații puciști au început să se predea

16 Iul 2016   •   08:35
LOVITURĂ DE STAT în TURCIA. Soldații puciști au început să se predea

Un grup de pucişti a anunţat că a preluat puterea în Turcia, provocând confruntări care s-au soldat cu morţi şi răniţi la Istanbul şi Ankara, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Guvernul a dezminţit rapid: Situaţia se află 'în mare parte sub control', a dat asigurări premierul turc Binali Yildirim, în timp ce un purtător de cuvânt al serviciilor de informaţii turce a evocat o 'revenire la normal'.

Pe rețelele de socializare au început să circule imagini puternice de pe podul Bosfor din Istanbul. În urmă cu o oră soldații au început să se predea în masă, îndepărtându-se de tancuri și abandonând pozițiile ocupate pe podul care unește cele două părți ale orașului. 

Tancurile au rămas abandonate pe pod și prin oraș, iar BBC difuzează fotografii în care se pot observa oameni care își fac selfie-uri cu acestea. 

Reuters anunță că un oficial turc a vorbit despre cel puțin 60 de morți, iar Ministerul Justiției susține că 754 de membri ai forțelor armate au fost arestanți deja, iar 29 de colonei și 5 generali au fost destituiți.

×
Subiecte în articol: LOVITURĂ DE STAT în TURCIA