x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lovitură pentru Partidul Democrat. Un procuror special va conduce ancheta penală împotriva lui Hunter Biden

Lovitură pentru Partidul Democrat. Un procuror special va conduce ancheta penală împotriva lui Hunter Biden

de Redacția Jurnalul    |    13 Aug 2023   •   20:00
Lovitură pentru Partidul Democrat. Un procuror special va conduce ancheta penală împotriva lui Hunter Biden
Sursa foto: Hepta

Un procuror special a fost numit în statul american Delaware pentru anchetarea fiului președintelui Joe Biden, ceea ce ar putea afecta campania de realegere a tatălui său, scrie Reuters.

David Weiss este noul procuror din Delaware, cu statut de paradis fiscal, ce va conduce investigația penală asupra lui Hunter Biden. Acest lucru reprezintă o lovitură puternică pentru Partidul Democrat, deoarece un eventual proces l-ar propulsa pe acesta în centrul știrilor din mass media, fapt care va pune în umbră campania prezidențială a tatălui său, democratul Joe Biden.

Liderul de la Casa Albă vrea să scoată în evidență ceea ce el consideră a fi reușitele din actualul mandat. 
"Va avea un impact destul de important asupra realegerii. Se confruntă cu riscul ca atenţia să fie abătută constant de la mesajul transmis. De fiecare dată când cineva este chemat în faţa unui mare juriu sau citat de instanţă, presa va întreba despre acest lucru. Biden vrea să vorbească despre economie, arme, securitate naţională şi va putea mai puţin să facă acest lucru.

Procurorii speciali găsesc mereu lucruri la care nu se aşteaptă. Ancheta asupra fostului preşedinte Bill Clinton a început ca o investigaţie asupra unui contract imobiliar încheiat de el şi Hillary, când era guvernator, şi s-a ajuns la Monica Lewinsky", spune un membru al Partidului Democrat.

Hunter Biden a pledat nevinovat, în iulie 2023, la acuzația de evaziune fiscală în valoare de peste 100.000 de dolari pentru un profit de 1,5 milioane de dolari între 2017-2018. Totodată, mai este acuzat de deținere ilegală de armă de foc în timp ce era drogat. 

Democrații voiau să se ajungă la un acord între Hunter Biden și procuror, pentru a nu afecta campania prezidențială a tatălui său dar un judecător federal a refuzat acordul iar David Weiss a declarat că negocierile în acest sens s-au oprit. 

Circa 50% dintre americani cred că Hunter Biden a fost favorizat de procurori, care au fost de acord să ajungă la un acord de recunoaștere a vinovăției. 

Dacă se va ajunge la proces, acesta va fi primul din istoria SUA când fiul unui președinte în funcție este urmărit penal, iar tatăl său se află în campanie de realegere.

Totodată, republicanii îl acuză pe Joe BIden cu privire la afacerile fiului său în Ucraina și China. În acest sens, preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, a spus în luna iulie că ar putea lansa o anchetă pentru suspendarea lui Joe Biden, în această toamnă..

Un contracandidat serios al lui Joe Biden este republicanul Donald Trump, vizat și el de trei procese penale. 




 

×