x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lumânări parfumate de 1.700 de dolari pentru premierul israelian

Lumânări parfumate de 1.700 de dolari pentru premierul israelian

03 Dec 2013   •   08:28
Lumânări parfumate de 1.700 de dolari pentru premierul israelian

Pasiunea premierului israelian pentru lumânările parfumate pare să nu miroasă a bine presei.

Cotidianul israelian Maariv îl critică pe Benjamin Netanyahu pentru faptul că a cheltuit 1.700 de dolari pe lumânări parfumate, 23.300 pe aranjamente florale şi 31.600 pe lucrări de grădinărit la reşedinţa sa oficială din Ierusalim, printre alte cheltuieli care au totalizat 909.000 de dolari în cursul anului 2012.

Cheltuielile lui Netanyahu au fost detaliate într-un document dat publicităţii de un grup de apărare a libertăţilor civile, ca urmare a unei solicitări în baza dreptului la informare.

Israelienii l-au mai acuzat şi cu alte ocazii pe Netanyahu că duce o viaţă de lux şi că politica sa nu reuşeşte să aducă vreo îmbunătăţire calităţii vieţii clasei de mijloc. În trecut, el a fost atacat pentru că a cheltuit 127.000 de dolari din bani publici pentru a amenaja o cabină specială pentru odihnă la bordul unui avion şi 3.000 de dolari pe îngheţata consumată la reşedinţă.

Mai exact, Netanyahu ar fi comandat de două ori pe lună cantităţi foarte mari de îngheţată de la o gelaterie aflată la câteva străzi de reşedinţa lui oficială. Comenzile erau efectuate prin telefon de către un membru din staff-ul premierului, iar pachetele erau ridicate de un paznic.

Întrebat despre acest document, biroul premierului a declarat că anul acesta cheltuielile au scăzut.


×